Kyckling med curry (jag gjorde dubbelt)
1 rödpaprika
4 stora kycklingfiléer
2,5 dl creme fraiche
1 burk minimajs
1 burk bambuskott
1 dl matlagningsgrädde
curry, gurkmeja, salt, paprikakrydda (krydda efter smak)
2,5 msk kycklingfond
1 lök
1 vitlöksklyfta
Koka kyckling i en kastrull med vatten i ca 35 minuter. Stek under tiden lök och vitlök i lite olja, sedan strimlad paprika. I med resterande & smaka av med kryddor. Låt puttra till kycklingen är färdig. Vispa sedan kyckling med elvisp och blanda ihop.
Krämig lax
4 laxfiléer
2,5 dl minitomater
1 stor näve bladspenat
1 förpackning färskost med vitkök & örter
1 näve färsk basilika
salt, peppar, citronsaft
In i ugnen på 200grader i ca 15 minuter. Rör ihop och blanda ihop med pasta.
Kotlett med dragon, citron & vitlök
1 förpackning fjärilskotletter
1 lök
1 vitlök
1,5 msk kalvfond
1 förpackning creme fracihe dragon, citron & vitlök
citron, peppar, salt
Stek lök och vitlök, stek sedan kotletterna ca 1-1,5 min på var sida. Blanda ihop med creme fraichen, kryddor och kalvfond.
Torsk med mandeltäcke (Mina barns favorit)
Om man vill ha mer "såsigt" så kan man ta mindre ströbröd och mindre mandel.. eller mer smör :) Eller så har man någon god kallsås till.
Länkar receptet här: Torsk med mandeltäcke
Köttfärssås
500g färs
1 burk krossade tomater
1 burk pastasås
Parmesanost
1 riven morot
Kryddor (jag hade en färdigblandad, men brukar ha oregano, timjan, svartpeppar, salt, paprikakrydda)
Färsk basilika
Stek lök och vitlök, lägg åt sedan, stek färsen. Häll i resterande, och krydda efter smak. Låt gärna puttra ett tag. Avsluta med parmesan och färsk basilika.